Ameland

Ameland

De Waddeneilanden zijn een unieke natuuromgeving ten noorden van Nederland. Ze vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee. Ameland is hier een van de grootste eilanden van de eilandengroep en bevat dorpen als NesHollumBallum en Buren. Het eiland bestaat voornamelijk uit zandduinen en een prachtig strand waardoor heel wat toeristen hier graag verblijven. In het oosten van Buren ligt een drassig natuurgebied genaamd het Oerd. Dit is een waar paradijs voor vogels en andere dieren. Bent u op het eiland, dan is dit zeker het bezoeken waart.

Vogelspotten

Het Waddengebied is een belangrijke leefomgeving voor miljoenen vogels. Heel wat soorten broeden er in de zomer, komen er overwinteren of maken er een tussenstop op weg naar het zuiden. Ameland is dan ook een geliefkoosde omgeving voor vogelspotters. Trek er te voet of met de fiets op uit aan de hand van een van de uitgestippelde routes en speur met behulp van je verrekijker de omgeving af. Wie weet spot je wel een Drieteenstrandloper of Blauwe kiekendief.

Wadlopen naar Ameland

De Waddeneilanden zijn vooral gekend voor hun meest populaire activiteit: het waddenlopen. De zee tussen de eilanden en het vasteland droogt bij eb uit en maakt het mogelijk om te voet via het wad over te steken. De wadden ervaar je op geen betere manier.

Fietsen en wandelen op Ameland

Het Waddeneiland is een prachtig stukje natuur waar je je zintuigen verwent met de frisse zeelucht en weidse zichten. Elk seizoen heeft er zijn charme. Ook qua cultuur en sport heb je er veel te beleven. Zo zijn er heel wat wandel- en fietsroutes verspreid over het gehele eiland. Het is een ideale manier om de vier verschillende dorpjes dat het eiland rijk is te verkennen. Bezoek er de musea en duik onder in de geschiedenis van de eilandbewoners. Verder is het eiland ook een prima uitvalsbasis voor wie de andere eilanden wil verkennen. Maak een boottocht of excursie en zorg ervoor dat de Waddeneilanden geen geheimen meer voor je kent.

X